Presuda

Sud u Mostaru Bošnjaka proglasio krivim zbog premlaćivanja Martinca

Premlaćivanje se dogodilo u vrijeme kada je u medijima iznesena afera vezana za informatički sustav Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a…
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2024. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Mostaru proglasio je krivim Darku Bošnjaka nakon sporazuma o priznanju krivnje iz 10. siječnja ove godine zbog premlaćivanja Darka Martinca. Bošnjak je osuđen na uvjetnu osudu u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.  

Bošnjak, sin nekadašnjeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja kriv je, kako se navodi u presudi, jer je 10. veljače 2023. godine oko 21:05 sati na lokalitetu Bišće Polje u Mostaru došao vozilom po Damira Martinca, kojeg je prethodno zvao da se nađu.

Potom je odvezao vozilo preko puta restorana na istom lokalitetu gdje je zaustavio vozilo, da bi zatim Martincu rekao da izađe iz vozila, što je Martinac odbio jer je vidio tri nepoznate muške osobe kako prilaze vozilu, pa su ga navedena trojica prisilno izvukla iz vozila.

''Nakon toga su ga Darko Bošnjak i tri njemu poznate osobe, svjesni da će mu nanijeti lake tjelesne ozlijede i htijući isto, udarali po cijelom tijelu, kojom prilikom ga je Darko Bošnjak udarao po glavi zatvorenom šakom za vrijeme dok je ležao na zemlji, uslijed čega je Damir Martinac zadobio lake tjelesne ozljede u vidu nagnječenja jabučice oka, krvni podlijev očnog kapka, krvarenje u lijevom oku, nagnječenje prsišta…, odnosno kao suizvršitelj drugog ozlijedio, čime je počinio kazneno djelo laka tjelesna ozljeda'', navodi se u presudi Općinskog suda u Mostaru koji je Martinca uputio na parnicu.

Premlaćivanje se dogodilo u vrijeme kada je u medijima iznesena afera vezana za informatički sustav Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a čiji je Martinac nekada bio zaposlenik. Aferu istražuje Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije dok nekadašnji direktor Zavoda, rade Bošnjak, otac osuđenog, tuži medije, između ostalog i portal Bljesak.info, za klevetu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close