Osumnjičen

Strava u Hrvatskoj: Ubio brata pa dijelove tijela bacio u šumu?

Naveli su da je 56-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva, no nisu spominjali moguće motive tog zločina niti kako je ubijen.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2023. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privođenjem 56-godišnjaka pod sumnjom da je u jesen 2020. na kutinskom području ubio tada 51-godišnjeg Željka Šlibara, teško bolesnog muškarca s posebnim potrebama, sisačko-moslavačka policija zaključila je višegodišnju kriminalističku istragu oko nestanka te osobe.

O opsežnom istraživanju, koje je završilo jučer, danas su na izvanrednoj konferenciji za novinare govorili kriminalistički policajci te načelnik Policijske uprave Luka Pešut, prenosi Hina. 

Naveli su da je 56-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva, no nisu spominjali moguće motive tog zločina niti kako je ubijen.

Istraga je započela kada su u listopadu 2020. nestanak muškarca policiji prijavili članovi njegove obitelji, a njome je u konačnici neosporno utvrđeno da je 56-godišnjak na adresi njegova prebivališta ubio svog brata koji je bio teško bolesna i slabo pokretna osoba s posebnim potrebama.

S ciljem prikrivanja zločina, tijelo 51-godišnjaka sakrio je u blizini mjesta stanovanja, gdje su početkom ožujka 2022. godine pronađeni te u sklopu očevida izuzeti dijelovi tijela i odjeće za koje je naknadno potvrđeno kako se radi o nestalom.

Policija je na pomoći u istrazi zahvalila svim uključenim službama, među inima i pripadnicima HGSS-a, te građanima, koji su svojim spoznajama pomogli u razrješavanju slučaja.

Kopirati
Drag cursor here to close