Potres u Hercegovini

Stolac: Više ozlijeđenih nakon potresa, jedna osoba u teškom stanju prevezena u Mostar

Kako nam je potvrđeno iz DZ Stolac, ženska osoba, teže je ozlijeđena kada se na obiteljsku kuću obrušilo kamenje uslijed potresa.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2022. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna je osoba teže, a više lakše ozlijeđeno od posljedica potresa u Stocu koji je večeras pogodio Hercegovinu.

Kako nam je potvrđeno iz DZ Stolac, ženska osoba, teže je ozlijeđena kada se na obiteljsku kuću obrušilo kamenje uslijed potresa.

U teškom je stanju prevezena vozilom Hitne pomoći u mostarsku bolnicu.

Značajna oštećenja bilježe stambeni objekti u Čapljini. Kako nam javlja kolega, u njegovom stanu su radijatori i televizija, popadali s nosača, a na zidovima su zamjetne velike pukotine.

I drugi čitatelji pišu o većim oštećenjima na svojim stanovima i kućama u gradovima bliže epicentru.

Kako javlja Buka, podrhtavanje je i u Ljubinju trajalo duže od 40 sekundi.

"Ima velikih oštećenja po kućama, objektima, brojni automobili su oštećeni", rekao je za Buku Miodrag Ilić iz Vatrogasne službe Ljubinje.

Podataka o ozlijeđenima zasad nema.

Podsjetimo, vrlo snažan potres koji je u petak nešto prije ponoći pogodio Hercegovinu snažno se osjetio u Crnoj Gori, koja je manje od 50 kilometara udaljena od epicentra potresa.

Crnogorski mediji još ne izvještavaju o eventualnoj šteti u mjestima blizu granice, dok građani na društvenim mrežama pišu o iskustvima koja su doživjeli tijekom potresa.

Pročitajte još

Sudeći po njihovoj reakciji na društvenim mrežama, potres se snažno osjetio u Nikišiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, udaljenom svega 30-tak kilometara od epicentra, te u Podgorici, primorskim općinama Kotoru, Herceg Novom i Baru.

Pojedini crnogorski mediji u prvih nekoliko minuta nakon potresa izvijestili su da je epicentar bio u Crnoj Gori.

Crnogorce očekuje duga noć jer se sjećaju katastrofalnog potresa od 7 stupnjeva po Richteru iz travnja 1979. godine u kojem je stradalo 100 stanovnika te zemlje.

Također, 2019. godine Albaniju je pogodio jak potres, u kojem je stradalo 50 osoba.

Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku PMF-a izvijestila je da se u 23.07 sati kod Nevesinja u Bosni i Hercegovini dogodio potres magnitude 6.1 po Richteru.

Potresi takve snage izazivaju štete na objektima. Potres su osim u Hercegovini osjetili u Dalmaciji te većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close