Državni tužitelj potvrdio

Stigli novi dokazi protiv Keljmendija

Državni tužitelj Džermin Pašić je na jučerašnjem ročištu najavio proširenje istrage u ovom predmetu te rekao da su im, putem međunarodne pravne pomoći, dostavljeni ažurirani BIN kodovi Sky aplikacije za ovu grupu.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2023. u 21:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anel Sejfović i Ajlin Ahmić, članovi narkogrupe Elvisa Keljmendija, jučer su pušteni iz pritvora te su im određene mjere zabrane.

Oni su u pritvorskoj jedinici zatvora u Vojkovićima proveli šest mjeseci te su morali, po sili zakona, biti pušteni, jer optužnica još nije podignuta, piše Avaz.

Proširenje istrage

Sud BiH je djelimično usvojio prijedlog Tužiteljstva, te im je izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta (osumnjičenima se kretanje ograničava na opštinu stanovanja), te obaveznog povremenog javljanja državnom organu, zabranu putovanja i sastajanja sa određenim osobama.

Državni tužitelj Džermin Pašić je na jučerašnjem ročištu najavio proširenje istrage u ovom predmetu te rekao da su im, putem međunarodne pravne pomoći, dostavljeni ažurirani BIN kodovi Sky aplikacije za ovu grupu.

U nadolazećem razdoblju moraju, osim detaljne analize, saslušavati svjedoke i druge pripadnike grupe.

Također je naglasio da su 5. siječnja ove godine dobili od MUP-a Kantona Sarajevo izvještaj, zajedno s prilogom analize aplikacije Sky Ecc. Najnoviji dokaz odnosi se na jednu osobu iz ove grupe, osumnjičenu za pokušaj ubojstva i ubojstvo, a kao ''B'' osoba se u pripremama za ova krivična djela spominje Anel Sejfović.

Osim toga, Tužiteljstvo ima i novu, ažuriranu kriptu protiv vođe grupe Elvisa Keljmendija, kao i dokaze protiv članova njegove grupe.

Zakoniti dokazi

Pašić je podsjetio na kompleksnost istrage u ovom i drugim predmetima koji se odnose na Sky aplikaciju i kriptirane telefone, te je, nakon komentara obrane, istaknuo da već imaju sve odluke koje upućuju na zakonitost Sky dokaza.

''Dokazi su zakonito prikupljeni, prema naredbi sudova u Francuskoj, i dostavljeni su nam putem međunarodne pravne pomoći'', kazao je Pašić.

Kopirati
Drag cursor here to close