Trgovina drogom

Srbin i Hrvat uhićeni na Kanarskim otocima zbog krijumčarenja 700 kg droge

Španjolska policija zaplijenila je drogu 5. kolovoza na jedrilici pod poljskom zastavom koja je dolazila iz Južne Amerike.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 08. 2023. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička istraga talijanskih i španjolskih vlasti dovela je do zapljene 700 kilograma kokaina u blizini španjolskih Kanarskih otoka i uhićenja nekoliko ljudi ranije ovog mjeseca, javlja Anadolija.

Istraga je pokrenuta u ožujku prošle godine, a akcije su provedene proteklih dana uz suradnju nadležnih organa Srbije, Hrvatske, kao i Interpola.

Španjolska policija zaplijenila je drogu 5. kolovoza na jedrilici pod poljskom zastavom koja je dolazila iz Južne Amerike.

Video: Zapljena droge na jedrilici

Uhitili su dvojicu talijanskih državljana koje su zatekli na brodu, optužujući ih za trgovinu drogom. Jedan od uhićenih je ujedno i vlasnik plovila.

Španjolske vlasti uhitile su u Las Palmasu još dvojicu muškaraca, koji su državljani Srbije i Hrvatske, a za koje se sumnja da su odatle kontrolirali operacije krijumčarenja.

Foto: Interpol 

Jedan od uhićenih Talijana navodno je povezan s kalabrijskom mafijaškom organizacijom Ndrangheta, dok se sumnja da je uhapšeni Hrvat povezan s takozvanim balkanskim kartelom.

''Istraga je utvrdila značajnu prijetnju, a to je sve veća sposobnost kriminalnih organizacija da blisko surađuju i raspoređuju članove na različite lokacije na duže periode kako bi omogućili veliku trgovinu drogom'', navodi se u saopćenju Europola.

Foto: Interpol 

Iz Europola su kazali da je istraga počela u ožujku 2022. godine s fokusom na praćenje broda pod poljskom zastavom, koji je imao uspostavljenu privremenu bazu na Kanarskim otocima. Policija je pratila brod i otkrila da je 27. srpnja otplovio dalje u Atlantski ocean, kada je i pokrenuta akcija za presretanje.

Foto: Interpol 
Kopirati
Drag cursor here to close