Grbavica

Vatra na tribinama: Spriječen sukob navijača Veleža i Željezničara

Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poluvremenu utakmice između Željezničara i Veleža policija je spriječila navijački sukob pristalica dva velika rivala, objavio je portal Klix.

Foto: Klix / Mostarski navijači na Grbavici

Kako je objavio sarajevski portal, navijači domaćeg tima nalazili su se na istočnoj tribini stadiona Grbavica pošto je Jug zatvoren zbog kazne Nogometnog saveza BiH.

''Stoga, najvatreniji navijači dva tima bili su blizu jedan drugoga, tako da se mogao dogoditi sukob da nije bilo pravovremene reakcije policije. Tijekom poluvremena gostujući navijači zapalili su određeni broj baklji i krenuli su se obračunati s domaćom publikom. Međutim, policija je odmah intervenirala i spriječila sukob. Također, navijačima Veleža uskraćeno je prisustvo stadionu u drugom poluvremenu, tako da ih je policija ispratila s Grbavice'', navodi Klix.

Avaz je objavio kako su navijači Veleža su zapalili nekoliko baklji te su krenuli da se obračunaju s domaćim navijačima, popularnim Manijacima. U toj namjeri su ih spriječili policajci MUP-a KS.

Video: Navijači Veleža krenuli prema Manijacima: Zaustavili ih specijalci MUP-a KS

Portal Dnevnog avaza objavio je i snimku navodeći kako se više osoba danas poslijepodne potuklo se u sarajevskom naselju Grbavica.

Video: Snimak s Grbavice: Mladići se razbježali kada su stigli specijalci

''Skupina momaka prvo ganja, a potom i udara jednog muškarca. Povrijeđeni muškarac ostao je ležati na cesti, a brzo su došli specijalci MUP-a KS koji su rastjerali grupu'', naveo je Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close