Spriječen atentat

Snajperist koji je djelovao u BiH trebao ubiti Thacija

Kosovske sigurnosne institucije kontinuirano radile na sprječavanju djelovanja srbijanskih tajnih službi.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2022. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši šef Kosovske obavještajne agencije (KOA) Baškim Smakaj izjavio je da je KOA spriječila pokušaj atentata na bivšeg premijera Kosova Hashima Thacija 2014. godine, tijekom prve utakmice koju je odigrala nogometna reprezentacija Kosova, piše N1.

On je za prištinsku kablovsku televiziju T7 rekao kako su kosovske sigurnosne institucije kontinuirano radile na sprječavanju djelovanja srbijanskih tajnih službi.

''Sigurnosne institucije su se veoma dobro pripremile za ove igre na teritoriji Kosova. Sjećate se 2009. godine zabrane agenata BIA (koji su uhićeni prilikom nuđenja novca za izjave o navodnoj trgovini organa) i 2014. godine, kada je odigrana prva utakmica Kosova? Spriječili smo napad koji je srbijanska tajna služba pokrenula na našeg lidera kako bi razbili tu prazničnu atmosferu'', rekao je on.

On je objasnio kakva je metodologija bila pripremljena za izvršenje atentata na kosovske lidere na utakmici reprezentacije Kosova.

''Snajperist je bio angažiran od srbijanskih elitnih snaga i tada, u suradnji sa partnerskim službama, nije negirao da je srbijanska služba tako nešto planirala. Naši partneri i ja smo poslali poruku Srbiji da to zaustavi i uhiti ga. Uhićen je'', rekao je on.

Rekao je kako se radilo o iskusnom snajperisti koji je djelovao u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close