Prodaja plina

Slučaj INA: Uhićeno još direktora

Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2022. u 10:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nezakonitosti u prodaji plina u ponedjeljak su u Zagrebu, prema neslužbenim podacima, uhićeni još jedan direktor u INA-i i direktor tvrtke s kojom je ugovorena prodaja plina ispod tržišne cijene.

Policija i Uskok još se nisu oglasili o uhićenjima koja su, kako se doznaje, povezana i s nedavno otkrivenom pljačkom INA-e. No, u ovom slučaju šteta je navodno znatno manja od ranije otkrivenih milijardu kuna.

Jutarnji list navodi da su u ponedjeljak uhićeni zaposlenik INA-e Stjepan L. i direktor tvrtke za trgovinu plinom Vlado M. te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

U ranijoj akciji zbog štete INA-i od milijardu kuna uhićen je bivši direktor u toj naftnoj kompaniji Damir Škugor, njegov otac Dane, suvlasnici tvrtke OMS Upravljanje Goran Husić i Josip Šurjak te direktorica Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić.

Tužiteljstvo je istaknulo da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali po čak 210 eura. Sumnjaju da protuzakonita zarada Damira Škugora i njegovog oca iznosi gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS Ulaganje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene odbiti.

Damir Škugor i dalje je u istražnom zatvoru, dok je ostalih četvero pušteno da se brani sa slobode.

Kopirati
Drag cursor here to close