Muhamed Ali

Slučaj Gaši pada deset godina nakon presude?!

Tužitelj Dragan Slijepčević donio je rješenje o obustavi istrage protiv Bitićija za djelo ubojstvo u pokušaju, ''jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio predmetno kazneno djelo''.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 09. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: blogger.ba / Muhamed Ali Gaši 

Slučaj 'Muhamed Ali Gaši i drugi' urušen je desetljeće poslije presude, nakon što je jedan od ključnih aktera Ljirim Bitići (Bytyqi) oslobođen optužbi da je po naređenju Gašija pucao u Amira Pašića 12. lipnja 2007. godine u sarajevskoj ulici Bazardžani ispred ugostiteljskog objekta Hacijenda u blizini Baščaršije.

Novinskoj agenciji Patria ekskluzivno je pokazan na uvid dokument Kantonalnog tužiteljstsva u Sarajevu iz lipnja ove godine, iz kojeg se vidi da je istraga protiv Bitićija obustavljena.

Tužitelj Dragan Slijepčević donio je rješenje o obustavi istrage protiv Bitićija za djelo ubojstvo u pokušaju, ''jer nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni počinio predmetno kazneno djelo''.

Najteži dio presude Gašiju i drugima, u medijima 2009. godine tretiran kao jedan od najvećih postratnih procesa pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, temeljio se na optužnici da je Muhamed Ali Gaši kao ''organizator zločinačkog udruženja'' tražio od Bitićija i Kuqi Burima da ubiju Amira Pašića, bliskog prijatelja Ramiza Delalića ''sa kojim dvojcem je Gaši bio u višegodišnjem sukobu''.

Godinu dana kasnije Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je kaznu, prema kojoj je Muhamed Ali Gaši osuđen na ukupno 17 godina zatvora. Na četiri godine i osam mjeseci Gaši je osuđen za točku iznude u pokušaju, dok je za točke ugrožavanje sigurnosti, ubojstvo u pokušaju, kao i zauzimanje nekretnina od općeg značaja... osuđen na ukupno 13 godina zatvora. Vrhovni sud FBiH je u travnju 2010. godine Gašiju izrekao jedinstvenu kaznu od 17 godina zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close