Nema dokaza

Slučaj 'Dragičević': Tehničari oslobođeni optužbi

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci nije uspjelo dokazati navode iz optužnice.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 01. 2022. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovni sud u Banja Luci oslobodio je optužbi kriminalističke tehničare iz Banja Luke Mikicu Marijanca i Zorana Bošnjaka optužene za kazneno djelo skrivanja dokaza u slučaju ubojstva Davida Dragičevića.

Sutkinja Radmila Medaković rekla je u obrazloženju prvostupanjske presude da Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci nije uspjelo dokazati navode iz optužnice.

Medaković je kazala da Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati postojanje umišljaja za počinjenje kaznenog djela koje je optuženim tehničarima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske bilo stavljeno na teret.

''Nisu dokazane bitne činjenice navedene u optužnici. Smatram da Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati činjenice navedene u optužnici. Nisu ispunjena zakonska obilježja postojanja kaznenog djela'', rekla je Medaković u obrazloženju svoje presude.

Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak, kriminalistički tehničari Ministarstva unutarnjih poslova bili su optuženi da su 25. ožujka 2018. godine bacili u smeće donji veš Davida Dragičevića prilikom obdukcije i pakiranja njegove odjeće i tako počinili kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Obrana Marijanca i Bošnjaka tvrdila je u tijeku glavnog pretresa da Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati ni da su ''gaće'' Davida Dragičevića zaista bačene ili uništene jer se ne zna gdje se nalaze. Odvjetnik Aleksandar Jokić rekao je, iznoseći završnu riječ, da Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati ni da je donji veš nestao baš 25. ožujka, a ne nekog drugog dana. Tužiteljstvo nije uspjelo dokazati ni da je donji veš uopće bio dokaz ubojstva, pogotovo, jer u vrijeme obdukcije smrt Davida Dragičevića, nije bilo okvalficirana kao ubojstvo, već kao zades, rekao je ranije Jokić.

Suđenje Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku počelo je u lipnju prošle godine, a u glavnom pretresu saslušano je više svjedoka.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Otac Davida Dragičevića, Davor, burno je reagirao nakon što je završeno suđenje. On je ispred suda, gdje su se okupili članovi neformalne grupe ''Pravda za Davida'', glasno negodovao govoreći kako su ubojice Davida Dragičevića na slobodi.

Kopirati
Drag cursor here to close