Najavio prosvjede

Davor Dragičević stigao u Sarajevo pa poručio: Slijedi test za Kajganića

"Ono što je uradila Gordana Tadić majci Suzani, iznijet ću idućih dana. Očekujem hitnu reakciju, moj život je ugrožen", rekao je Dragičević.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2021. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, vratio se u Bosnu i Hercegovinu nakon više od dvije godine. Najavio je kako će on i njegov odvjetnik Ifet Feraget sutra u Tužiteljstvu BiH održati sastanak.

Davor Dragičević je rekao kako se slučajevi ubojstva Davida Dragičevića i Dženana Memića moraju riješiti, te da svi odgovorni koji su sudjelovali u zataškavanju moraju biti kažnjeni.

"Vratio sam se po pravdu za svog sina, za Davida, po pravdu za Dženana i po pravdu za sve", kazao je Dragičević, istaknuvši kako su pravosudne institucije "rak-rana bh. društva", prenosi Detektor.ba

Test za novog glavnog tužitelja 

"Ono što je uradila Gordana Tadić majci Suzani, iznijet ću idućih dana. Očekujem hitnu reakciju, moj život je ugrožen", rekao je Dragičević.

Njegov odvjetnik Ifet Feraget je kazao kako će rješavanje slučajeva "Memić" i "Dragičević" biti test za novog vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanka Kajganića.

"Došlo je i do promjene u Odjelu za organizirani kriminal, koji će raditi istragu u ovom predmetu, i ja se nadam da će vrlo brzo doći do donošenja naredbe o provođenju istrage u predmetu 'Dragičević', ali isto tako do naredbe o provođenju istrage vezano za ubojstvo u predmetu 'Dženan Memić'. Moramo biti svjesni da se ovdje radi o namjenskoj opstrukciji sustava", rekao je Feraget, dodavši kako su ova dva slučaja specifična jer postoji više nego dovoljno dokaza, "zbog čega vrlo otvoreno govorimo da tužiteljstvo i policija zataškavaju dva očigledna ubojstva". 

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, najavio je kako će članovi grupa "Pravda za Dženana" i "Pravda za Davida" organizirat nove prosvjede u Sarajevu.

"Uskoro ćemo organizirati nove prosvjede ispred OHR-a, da vidimo da li oni misle nešto raditi, zašto su tu, jer ovi naši ne misle očito", kazao je Memić.

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci ranije je donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Davora Dragičevića zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača". 

Niz propusta 

Za isto krivično djelo, "ugrožavanje sigurnosti ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača", istraga je vođena protiv članova neformalne grupe "Pravda za Davida" – Ozrena Perduva i Sofije Grmuše.

Pred Osnovnim sudom u Banja Luci u tijeku je suđenje Davoru Dragičeviću po tužbi koju su zbog klevete podnijeli Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, sadašnji i bivši visoki predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

David Dragičević nestao je u noći s 18. na 19. ožujkla 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. ožujka na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banja Luci. Prvobitna istraga utvrdila je da je smrt nastala utapanjem bez elemenata krivičnog djela. Tri mjeseca kasnije, banjalučko Okružno tužiteljstvo je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv N.N. lica zbog ubojstva Davida Dragičevića. Istragu je preuzelo Državno tužiteljstvo BiH.

U ranijoj odluci Ustavnog suda BiH se navodi da je banjalučko tužiteljstvo napravilo propust kada tri mjeseca nije pokrenulo istragu o smrti Dragičevića.

Trenutno se pred Osnovnim sudom u Banja Luci sudi inspektorima banjalučke Policijske uprave Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku, koji su optuženi za sprječavanje dokazivanja u slučaju smrti Davida Dragičevića. Optužnica protiv njih podignuta je 2018., ali je suđenje počelo tek u lipnju 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close