Pet godina od ubojstva

Slučaj "Dragičević": Pretres trajao 19 sati

"Oduzeti su telefoni, laptopi od svih članova domaćinstva i dano je na forenzičku analizu", rekao je Stupar.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 03. 2023. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretres koji je rađen u kući Đorđa Rađena u Banja Luci, a u sklopu istrage ubojstva Banjalučanina Davida Dragičevića (21), počeo je u utorak ujutru u šest sati, a završen je u srijedu, jedan sat nakon ponoći.

To je za "Nezavisne novine" potvrdio odvjetnik obitelji Rađen, Dragan Stupar. Podsjetimo, kuća ove obitelji i ranije je pretresana, a ona je, navodno, opljačkana u noći nestanka Davida Dragičevića 18. ožujka 2018. godine.

Stupar je, između ostalog, potvrdio da je policija pretresala sve, od podruma do potkrovlja.

"Ovo je jedan od nadetaljnijih pretresa koje sam imao priliku vidjeti. Pretres je izvršen po nalogu Suda BiH. Izuzete su određene stvari i rađen je izuzetno detaljan pretres, sve sa ciljem utvrđivanja DNK profila. Izdane su potvrde o privremenom oduzimanju predmeta. Oduzeti su telefoni, laptopi od svih članova domaćinstva i dano je na forenzičku analizu", rekao je Stupar za "Nezavisne novine".

Pretres je, kako je potvrdio, radio FUP, a misli da su tu bili i istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dok su pripadnici MUP-a Srpske osiguravali mjesto događaja.

Kopirati
Drag cursor here to close