Jutarnja akcija

Slovenac spašen: Bura nosila gumenjak dva kilometra od obale

Vijesti / Crna Kronika | 27. 07. 2023. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dan / Bura nosila gumenjak dva kilometra od obale

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) u ranim jutarnjim satima imala je još jednu akciju spašavanja. Tako je s gumenjaka kojeg je nosila bura spašen državljanin Slovenije.

I pored najavljenog sjevernog vjetra i upozorenja da se vodi računa prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 07:25 sati na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica te ga jaka bura nosi na otvoreno more", kazao je za portal Dan Žarko Lukšić načelnik UPSUL.

Operateri Dragan Đurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spailačkim čamcem SAR-1 s posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović za manje od 45 minuta spasili slovenskog državljanina na nekih dva kilometra od obale i doteglili do plaže Buljarica.

"UPSUL po tko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more. Sličan slučaj sa smrtnim posljedicama se dogodio prije par godina upravo na istom mjestu gdje spašen Slovenac", navodi Lukšuć.

Kopirati
Drag cursor here to close