Skupina mladića napada

Mostar na meti: Zašto se šuti o napadima huligana?

Skupina momaka tijekom vikenda je izvršila dva napada u Mostaru, no kako smo neslužbeno saznali i ranije su se događali incidenti.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 07. 2023. u 13:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih noći, ulicama Mostara, posebno njegovim središnjim dijelom, pojavila se skupina huligana, nasilnika, koji ciljano napadaju prolaznike. Napadi se kako doznajemo neslužbeno od povjerljivih, odvijaju tako što napadači prilikom napada koriste različite automobile, te koriste hladno oružje.

Naime, nakon što je skupina momaka izvršila dva napada tijekom vikenda, iz policije smo neslužbeno saznali kako su pored ovih zabilježili i još nekoliko incidenata, no službene informacije nismo uspjeli dobiti.

Neslužbeno smo doznali i kako su pojedini članovi ove skupine prepoznati i privođeni u MUP, no radi odustajanja prijavitelja od daljnje procedure, policija po ovom pitanju zakonski ništa ne može učiniti.

Dva napada tijekom vikenda

Podsjetimo, skupina momaka napala je u noći s nedjelje na ponedjeljak u središtu Mostara automobil na semaforu, iz kojeg su pokušali istjerati putnike.

Napadači su, kako nam je tada rečeno, tom prilikom posjedovali hladno oružje, bokser i palice.

''Sinoć oko ponoći kod Mostarke na semaforu zaustavilo se vozilo i izašlo je više momaka naoružanih s hladnim oružjem i nosili su obilježja Red Army. Auto u kojem smo se nalazili je bilo zaključano i uspjeli smo pobjeći. Huligani su opkolili auto i pokušali nas natjerat da izađemo'', napisao nam je čitatelj, ističući kako je slučaj je prijavljen policiji.

''Navodno huligani su neki dan istukli momka, mijenjaju automobile i prave krugove po gradu i traže prolaznike koje mogu napast'', napisali su nam tada čitatelji.

Iz policije nam je potvrđeno da je slučaj prijavljen, no više detalja nismo dobili.

Podsjetimo, mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, nakon što ga je u noći sa subote na nedjelju fizički napala skupina huligana. Napad se dogodio oko dva sata u noći u blizini tržnog centra Mepas, a mladić je napadnut i kamenicama.

''Moj stariji sin vraćao se sa Summer festa i kad je bio kod Mepasa, presrela su ga desetorica navijača i izudarali ga šakama, nogama i kamenicama, govoreći "Cigane zapadni, majmune, evo ti sad"'', rekao nam je potreseni roditelj, koji je istaknuo da je svemu upoznata i PS Centar.

Maloljetni ne smiju biti van bez nadzora

Iz MUP-a HNŽ nam je potvrđeno kako je događaj prijavljen te se radi na rasvjetljavanju.

Bitno je naglasiti kako su se i neki od napada dogodili na malodobne osobe, koja po Zakonu o javnom redu i miru ne bi bez nadzora smjela boraviti van iza ponoći, bez nadzora punoljetne osobe.

Dakle, novčanom kaznom od 200 do 500 KM može se kazniti roditelj ili staratelj malodobnika koji se od strane službene osobe - policijskog službenika zatekne u vremenu od 23.00 do 05.00 sati u ljetnom razdoblju, na javnom mjestu bez nadzora roditelja ili staratelja ili druge punoljetne osobe kojoj je roditelj ili staratelj povjerio malodobnika na čuvanje. Od prethodne odredbe izuzeti su maloljetnici stariji od 15 godina ako su zasnovali radni odnos, zaključili brak ili imaju djece.

U konačnici se nameće pitanje kako ‘stati u kraj’ napadima o kojima ne govore i oni koji bi trebali štititi građane, ali i oni koji su bili meta i žrtve tih napada.

Podsjetimo, u travnju se dogodio i napad na dvije osobe u Mostaru kada je muškarac zadobio teške tjelesne ozljede, a navodno napadnuti su zbog natpisa na majici ''Zemun'', a u Mostaru su boravili kao sudionici sportskog turnira.

Tatkođer u svibnju se dogodio napad, kada je dvadesetak muških osoba odjevenih u crne dukseve fizički je napalo gostujućeg navijača na utakmici u dvorani USRC Mithad Hujdur Hujka.

Naime, 24. svibnja 2023.godine u 20:50 sati patrola policije PS Mostar Centar koja se nalazila na osiguranju utakmice u malom nogometu u dvorani USRC "Mithad Hujdur Hujka" između FC "Mostar Stari Grad" i KMF Radnik MD Shop Bijeljina je zatražila pojačanje zbog naknadnog upada u dvoranu oko dvadesetak mlađih muških osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close