Kineska roba

SIPA provodi akciju 'Znak R'

Vijesti / Crna Kronika | 11. 04. 2014. u 10:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U koordiniranoj akciji kodnog naziva 'Znak R', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i pripadnici Uprave za neizravno oporezivanje, uz asistenciju pripadnika MUP-a Tuzlanske županije i Policije Brčko distrikta, započeli su u petak pretrese objekata na više lokacija na području Brčko distrikta i općine Gradačac.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje kaznenog djela iz člana 208. KZ BiH 'Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova', a pretresaju se prodajna mjesta (štandovi) više pravnih osoba na 'Novoj pijaci' d.o.o. Gradačac, čiji su osnivači i vlasnici kineski državljani.

Također se pretresaju vozila, stambene prostorije i pomoćni objekti koji se koriste kao pomoćna skladišta i radionice za krivotvorenje robnih znakova. O rezultatima ove operativne akcije javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close