Akcija "Svitava"

SIPA pretresala objekte u HNŽ-u i Kantonu Sarajevo: 'Palo' pet osoba

Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2021. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u utorak su u operativnoj akciji "Svitava", realizirali pretrese stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanske županije, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju speeda, kilogram kofeina, određenu količinu marihuane te speeda i pet mobilnih telefona.

Slobode je lišeno pet osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. u vezi sa krivičnim djelom "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizirane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu u suradnji s Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova HNŽ-a,

Osobe lišene slobode bit će provedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane u daljnju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close