Uhićen i profesor sarajevskog fakulteta

SIPA ponovna pretresa kuću direktora "Bosnalijeka"?

Kako saznaje portal "Avaza" uhićeno je više osoba, ponovo se pretresa kuća Nedima Uzunovića direktora "Bosnalijeka".
Vijesti / Crna Kronika | 19. 05. 2022. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Pročitajte još

Kako saznaje portal "Avaza" uhićeno je više osoba, ponovo se pretresa kuća Nedima Uzunovića direktora "Bosnalijeka". Uhićen je i profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić koji je povezan s Uzunovićem.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Zloupotreba položaja ili ovlasti" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo "Povlaštene informacije" propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close