Opet mutno

SIPA češlja Savez: Traže se podaci i o mostarskom travnjaku

Sarajevske novine tvrde kako SIPA -u i tužitelje ''najviše zanimaju dokumenti o savjetniku predsjednika Saveza, Marku Miličiću''…
Sport / Nogomet | 08. 04. 2022. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zatražila je prije nekoliko dana od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) svu dokumentaciju o spornim ugovorima koje je potpisala krovna kuća bh. nogometa tijekom 2021. godine, objavio je Dnevni avaz.

Prema informacijama Avaza, pripadnici SIPA-e postupaju po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje je zvanično formiralo predmet o brojnih neregularnostima u radu Saveza.

Avaz piše kako SIPA traži dokumentaciju zato što iz Saveza nisu postupili po zahtjevu iz rujna prošle godine. Točnije, iz Saveza nisu dostavili svu tražene dokumentaciju, nego su dali šture informacije i nepotpisane ugovore.

Sarajevske novine tvrde kako SIPA -u i tužitelje ''najviše zanimaju dokumenti o savjetniku predsjednika Saveza, Marku Miličiću'' te da se traži dokumentacija ''kako je Miličić izabran za savjetnika Vice Zeljkovića, čelnike krovna kuća bh. nogometa, ali i izvještaje, koje je pisao sam Miličić''.

''Također, sporne su i novčane uplate koje je Savez izvršio na njegov račun i objašnjenje na osnovu čega su uplaćeni određeni novčani iznosi za njegov intelektualni rad'', piše Avaz koji je objavio kako je u posjedu ugovora prema kojem je Miličiću je dogovorena isplata 30.000 KM na osnovu ugovora o intelektualnom radu.

SIPA, piše Avaz, traži i kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena s umjetnim travnjakom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu.

''Zanima ih zašto je odluku o njihovoj gradnji donio Komitet za hitnost, a ne Izvršni odbor NS BiH. SIPA također želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine'', navode sarajevske novine.

Kopirati
Drag cursor here to close