Ratni zločin

SIPA lišila slobode devet osoba zbog zločina protiv čovječnosti

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije VRS počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti...
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2021. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode devet osoba na području Bosanskog Novog/Novog Grada i okoline, koje su osumnjičene za kaznena djela zločina protiv čovječnosti. 

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije VRS počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog/Novog Grada, 1992. godine, a koji se odnose na ubojstva više osoba, te nezakonito zatočenje i zločine nad  više stotina osoba, u logoru Vatrogasni dom. 

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz  Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close