Pranje novca

SIPA 'češlja' račune i imovinu koju koristi sin Zdravka Mamića

Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2016. u 10:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros pretrese objekata na tri lokacije na području Ljubuškog i Tomislavgrada po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Aktivnosti se provode s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno kazneno djelo iz člana 209. stav (3) KZ BiH 'Pranje novca'.

U tijeku su pretresi poslovnog i stambenih objekata koje koristi osoba inicijala M.M., a aktivnosti se poduzimaju po zahtjevu Republike Hrvatske za pružanje međunarodne pravne pomoći.

Kako doznaje Dnevni avaz iz izvora bliskih Tužiteljstvu BIH SIPA pretresa imovinu koji koristi Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Mediji navode da je u tijeku provjera triju bankovnih računa, privatnog računa Marija Mamića, poslovnog računa njegove tvrtke Sport Servis MM iz Ljubuškog i računa 32-godišnjeg Marka Kravića, brata njegove supruge, koji je odgovorna osoba u toj tvrtki.

Po medijskim navodima, Mario Mamić na računu u jednoj banci u BiH ima nešto više od 300.000 eura, koje mu je uplatila njegova tvrtka Sport Servis MM, koja je uplate primala i od off-shore tvrtke Rasport Menagement AG iz Švicarske, preko koje se, prema USKOK-ovim optužbama, izvlačio novac iz Dinama.

Mariju Mamiću blokirana je imovina i bankovni računi u BiH čija je ukupna vrijednosti oko 2,6 milijuna maraka objavio je krajem prošle godine Jutarnji list.

Nakon realizacije navedenih naredbi, SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje o poduzetim aktivnostima i privremeno oduzete predmete, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close