27 godina od nestanka

Sin Vlade Šantića: I njemu je obljetnica, samo se nigdje ne spominje

Vijesti / Crna Kronika | 09. 04. 2022. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / General HVO-a Vlado Šantić

"I njemu je obljetnica 30 godina HVO-a samo se nigdje ne spominje. Zaboravljen od prijatelja, ubijen od neprijatelja", napisao je Duje Šantić, sin ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića.

Šantić je ranije izjavio kako više ne vjeruje da će pronaći očeve tjelesne ostatke i pokopati ih nakon što je prije 27 godina netragom nestao nedaleko od Bihaća, za što se odnedavno sudi skupini pripadnika bošnjačke Armije BiH.

Podsjetimo, general Šantić nestao je u noći s 8. na 9. ožujka 1995. u Bihaću, nakon što ga je iz lokalnog zapovjedništva HVO-a na silu odveo optuženi Abdić sa svojim vojnicima.

Šantića su, prema izjavama svjedoka, odveli u hotel Sedra, gdje je razgovarao sa zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH Atifom Dudakovićem, a nakon toga mu se gubi svaki trag. Ovaj slučaj je godinama bio zaboravljen, a otvoren je 2013. na temelju iskaza zaštićenog svjedoka.

Svjedok je tada tvrdio kako je generalovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom. Plastična bačva s neidentificiranim koštanim ostacima je 2014. pronađena na odlagalištu otpada kod Bihaća, no nije mogao biti izdvojen materijal za DNK analizu pa navodi svjedoka nisu mogli biti potvrđeni.

Kopirati
Drag cursor here to close