Operativna akcija

SIPA u Čitluku: Uhićena jedna osoba, pronašli laboratorij i 57 stabljika indijske konoplje

Muškarac je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 06. 2022. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA u četvrtak 23.6.2022. godine realizirali su operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je uhićena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbama Općinskog suda Čitluk, policijski službenici SIPA-e su na području Čitluka, pretresli jedan objekt (kuću) prilikom čega su pronašli laboratorij za uzgoj indijske konoplje s pripadajućom opremom (regulator topline, klima uređaj. Termometar, specijalne lampe, ventilator za izvlačenje vlage, stimulatori rasta indijske konoplje) i 57 stabljika indijske konoplje, koji su privremeno oduzeti od osumnjičene osobe.

O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije dostaviti odgovarajuće izvještaje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close