Nije moju Nizamu ubio samo Nermin…

Sestra ubijene Nizame optužila policajku da je javila ubojici kako ga je Nizama prijavila policiji

Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2023. u 13:12 Bljesak.info / N1

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nije moju Nizamu ubio samo Nermin. Nije to uradio samo metkom. Ubio je on život u njoj i ranije. Ubili su je zajedno i njegovi ljudi iz institucija. Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila prijedlog o zabrani prilaska. Doušnici iz MUP-a Gradačac koji su mu rekli s kojeg broja je prijavljeno nasilje u obitelji", napisala je sestra svirepo ubijene Nizame Hećimović, Emina Buljubašić.

Na mrežama je objavljen i dokument u kojem se odbija određivanje mjere zabrane prilaska višestrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću žrtvi.

Na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović rekao je kako je Nizama povukla svoju izjavu koju je dala policiji te da sud nije smatrao da je njen život ugrožen usprkos i ranijim prijavama.

“Obiteljsko nasilje zadnji put je dokumentirano prije mjesec dana u PS Gradačac kada nije naložena mjera zabrane pristupa porodici jer je žena bojeći za sebe, povukla izjavu na sudu i sud nije prosudio da joj je život ugrožen pa nije odredio mjere. To je sistemska greška koju neko mora otkloniti. Često policiju pitaju, da kažem žargonski, zašto ste lice tog kalibra držali na ulici? Je li ga policija nezakonito trebala držati u zatvoru? Zna se tko prijavljuje, tko procesuira i tko osuđuje. Današnjim live prijenosom dobili smo potencijalno Bog zna koliko sličnih likova koji su željni pet minuta slave i spremni riskrisati svoje i tuđe života. To treba biti državnim propisima regulirano”, rekao je Mehanović tada.

Buljubašić je iznijela i podatke optuživši policajku iz Gradačca da je javila ubojici kako ga je Nizama prijavila policiji.

U Gradačcu traje trodnevna žalost.

Potresno svjedočenje tetke ubijene Nizame: Sedam dana se krila kod mene, osmi dan je neko izdao lokaciju

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene, kaže za Blic da je Nizama sedam dana bila kod nje s djetetom, prije nego što ju je krvnik našao.
 
"Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije", rekla je Zijada, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

"Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene s djetetom od tog nasilnika", kaže za Press skrhana tetka tragično preminule žene.

Tetka kaže da je Nermin Sulejmanović, kada je saznao da se Nizama kod nje krije, došao na vrata.

"Prvo je meni pretio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar", priča vidno potresena žena.
Kopirati
Drag cursor here to close