Tužiteljstvo ŽZH

Šestorki iz akcije ''Gastarbajter'' produljen pritvor

''Gastarbajteri'' i dalje ostaju u pritvoru.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2018. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šestorki iz akcije ''Gastarbajter'' ponovno je produljen pritvor, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljtstva ŽZH.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu je ponovno produljilo pritvor Ž.M. (43), T.I. (49), I.A. (37), J.P. (41), I.K. (43) osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari i T.P. (39) osumnjičenom za odavanja službene tajne, nakon što Vrhovni sud Federacije BiH djelomično ukinuo rješenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

''Nakon ponovnog odlučivanja, osumnjičenici i dalje ostaju u pritvoru, u kojem se nalaze od 26. travnja 2018. godine, izuzev I.K. (43) koji se nalazi od 28 travnja 2018. godine.

22. svibnja 2018. godine, Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu uz prijedlog za produljenje pritvora dostavilo je materijalne dokaze kao i iskaze svjedoka na kojima je temeljilo svoj prijedlog za produljenje pritvora'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Ž.M. sumnjiči da je tijekom 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K., koji su kontinuirano nabavljani i prodavali kokain i marihuanu osobama s područja Ljubuškog.

J.P. se sumnjiči i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao pušku M48 i municiju.

T.P. se sumnjiči da je kao službena osoba pribavljao podatke koji su službena tajna, s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

 

Kopirati
Drag cursor here to close