Akcija ''Gastarbajter''

Petorka predana Tužiteljstvu ŽZH: Prodavali kokain, heroin i marihuanu

Nakon što se osumnjičenici ispitaju u Županijskom tužiteljstvu ŽZH odlučit će se o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 04. 2018. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečnog rada na otkrivanju počinitelja i dokumentiranju kaznenih djela, po nalogu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohervegovačke policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji s djelatnicima MUP-a ŽZH, u akciji ''Gastarbajter'' slobode su lišili 10 osoba.

Nakon kriminalističke obrade pet osumnjičenika je predano u nadležnost Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva.

Kako doznaje Bljesak.info, akcija SIPA-e izvršena je u četvrtak na području općine Ljubuški.

Njih se dovodi u vezu s kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja i zlouporabe položaja ili ovlasti.

''Ž.M., T.I., I.A., J.P. i I.K. se sumnjiče da su kao organizirana skupina ljudi prodavali i stavljali u promet opojnu drogu kokain, heroin i marihuanu, te na taj način počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljana u promet opojne droge iz čl. 238 st. 2. i čl. 238 st. 1 KZ F BiH.

J.P. se sumnjiči da je pored toga počinio i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371 st. 1 KZ F BiH, dok se T.P. sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti iz čl. 383 st. 1 KZ F BiH'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljtva ŽZH u Širokom Brijegu.

Nakon što se osumnjičenici ispitaju u Županijskom tužiteljstvu ŽZH odlučit će se o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

Kopirati
Drag cursor here to close