"Svi znamo"

SDA o neredu: Grupa huligana koja se predstavlja kao dio Ultrasa

Vijesti / Crna Kronika | 05. 09. 2022. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: iStock / Ilustracija

"Svi znamo da u Mostaru djeluje grupa huligana i napadača koja se predstavljaju kao dio navijačke grupe Ultrasi te da su motivi napada najčešće mržnja, sportska i nacionalna netrpeljivost prema drugom i drugačijem. Ono što nas zabrinjava je sve opravdanije mišljene građana i nas samih da postoje određena toleriranje za počinitelje ovakvih slučajeva te zbog nedostatka odgovarajuće kazne za iste se događaji ciljano ponovno događaju", priopćeno je iz gradskog odbora SDA Mostar.

Naime, oglasili su se povodom huliganskog nereda u mostarskom naselju Opine koji se dogodio u nedjelju.

"Već duže vrijeme apeliramo na MUP HNŽ i Policijsku stanicu Mostar da spriječe organizirane napade i nerede na građane i imovinu. Oni su nadležni za osiguravanje sigurnosti na području Mostara i molimo da se napadi samo ne prate kada se dogode, nego procesuiraju i kazne", naglasili su iz SDA te nastavili:

"Stranka demokratske akcije iznova poziva na odgovornost i sprječavanje ovakvih događaja. Upozoravamo da isti mogu prouzročiti velike probleme u odnosima među ljudima i građanima Mostara. Zbog mirnog života naših građana, uvažavanja svih bez obzira na sportsku, kulturnu, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost učinite potrebno da počinitelje adekvatno kaznite i prevenirate sve daljnje neželjene nerede", navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close