Istraga

Sarajevo: Radnik poginuo na gradilištu

Vijesti / Crna Kronika | 13. 05. 2016. u 11:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na gradilištu u ulici Urijan Dedina na području općine Centar u Sarajevu u četvrtak je stradao radnik inicijala I.I. (1954.) iz Sjenice, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radnik na gradilištu preminuo je usljed ozljeda zadobivenih nakon nesreće. Do nesreće je došlo oko 14 sati nakon pucanja metalne konstrukcije mobilne crpke za beton marke "Iveco", kojom je upravljao operater inicijala Š.R. (1958.), te je tako došlo do ozlijeđivanja radnika iz Sjenice koji je privremeno boravio u Sarajevu.

Liječnici Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, konstatirali su smrt nastalu usljed zadobivenih ozljeda glave. Očevid su obavili tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS-a, sudski vještaci medicinske i strojarske struke i inspektor zaštite na radu.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Operater koji je upravljao crpkom je uhićen zbog kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti'.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju događaja, objavio je Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close