Prijavljena otmica

Sarajevo: Predstavila se kao patronažna sestra i ukrala bebu

Prijavljena je otmica bebe u mjestu Hadžići.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2018. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novorođenče koje je danas otela za sada nepoznata ženska osoba staro je samo deset dana, a veliki broj policajaca uključen je u potragu. Klix saznaje da je pojačano i prisustvo policije na izlazima iz Kantona Sarajevo.

"Maksimalno je pojačano prisustvo policije na terenu i potraga je u tijeku. Kada bude više provjerenih i službenih informacija javnost će biti blagovremeno obaviještena". rečeno je za Klix iz sarajevske policije.

Prema riječima susjeda u ulici Igmanska u Hadžićima, koji su vidno potreseni današnjim nesretnim događajem, beba je rođena prije deset dana, a roditelji su upućeni u policijsku postaju radi davanja izjava.

Nakon jutrošnje prijave građana u Hadžićima, iz obitelji nestale bebe za 'Dnevni avaz' potvrđeno je da se radi o otmici te da je lažna patronažna sestra ušla u stan roditelja da bi, kako je kazala, pregledala bebu.

Unutra se s muškim novorođenčetom starim 10 dana nalazila djetetova tetka Nađa Mehdi. U jednom momentu lažna patronažna sestra zgrabila je bebu i istrčala vani, gdje ju je čekao suučesnik u automobilu, nakon čega su pobjegli. Kako se saznaje, lažna medicinarka iskoristila je priliku kada je tetka bila u kupatilu da ukrade dijete i pobjegne. Ona je tetki kazala da je u kupatilu nešto prosula te da to treba počistiti.

Kada je tetka krenula u kupatilo, lažna patronažna sestra ju je zaključala i pobjegla s djetetom. Majka djeteta nije bila prisutna kada se otmica dogodila, jer je otišla u Općinu da prijavi bebu, jer njen suprug nije mogao dobiti slobodan dan na poslu.

Bljesak.info neslužbeno saznaje da su i patrole na ulazu u Hercegovačko - neretvansku županiju iz smjera Sarajeva kontrolirali vozila, jer je stigla prijava da su se otmičari uputili južno od Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close