Jablanica

S požarišta za Bljesak: Krivac je ljudski faktor

Vijesti / Crna Kronika | 16. 03. 2022. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najaktivnija je požarna linija prema separaciji poduzeća Babić i ona se spušta prema koritu rijeke Doljanke'', rekao je za Bljesak.info Omer Karić, stručni savjetnik za odnose sa javnošću Općine Jablanica.

Karić kaže kako za sada nema potrebe za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga te da u požaru ne gori šuma nego trava i naslage lišća.

  / Foto: Jablanica.live

''Požar je krenuo u subotu u 15 sati na rubnim dijelovima naselja Zlate. Zahvaljujući strujanjima, krenuo je prema Borovoj grudi. Vatrogasci su danima izlazili i sprječavali prelazak vatre na sjevernu stranu prema brani i naselju Slatina. Spriječeno je da izgori lovačka kuća'', rekao je Karić i dodao kako je na požarištu 15 do 20 ljudi. Radi se o vatrogascima, lovcima i dobrovoljcima.

Karić, koji je rekao kako se upravo vratio s požarišta, tvrdi kako nisu ugrožena stabla.

''Vatra prođe kroz šumu i budući da je vlažna zemlja ne zahvaća korijenje i drveće'', rekao je i dodao kako je požar zahvatio oko 9 hektara.

''Zabrinjavajuće je da bi krak preko puta separacije Babić mogao krenuti prema pravcu gdje su bila borbena dejstva i gdje sigurno ima neeksplodiranih ubojitih sredstava. Tamo ne bismo mogli slati ljude'', rekao je.

Kaže kako je uzrok ovog požara ''sigurno ljudski faktor'' te kako su tražili od nadležnih da se pojačaju kontrole i kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close