Brazilac u Srbiji

Rekordna zaplijena: Uhićen s 8,5 kg kokaina

Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2015. u 12:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinici su u prtljazi jednog 26-ogodišnjeg državljanina Brazila otkrili najveću do sada zaplijenjenu količinu kokaina na aerodromu ''Nikola Tesla'' od gotovo 8,5 kilograma te droge, javlja Tanjug. Kako je priopćila Uprava carina, carinici su tu količinu kokaina otkrili u popodnevnim satima 9. srpnja.

Mladić, koji je u Beograd doputovao iz Sao Paola, letom preko Ciriha, djelovao je, prema riječima kolega, poput studenta koji se ni po čemu ne izdvaja od ostalih putnika. Sa sobom je nosio potpuno novu putovnicu u kojoj je prvi pečat bio upravo onaj koji je dobio pri ulasku na beogradski aerodrom.

Na sreću, međunarodna razmjena obavještajnih podataka ukazala je na to da se zapravo radi o potencijalnom krijumčaru droge, zbog čega su ga u zelenom kontrolnom prolazu zaustavili carinici iz Odjela za suzbijanje krijumčarenja i izdvojili njegov prtljagu za detaljan pregled.

Mladi Brazilac nije pokazao nervozu, a nije djelovao ni kao da je pod utjecajem sedativa, već se ponašao krajnje pribrano i mirno je prihvatio pregled. Njegov prtljag, koji se sastojao od jednog kofera, manje torbe i dva ranca, odmah je pregledan na skeneru koji nije pokazao da se u njemu nalazi nešto neuobičajno.

Carinici su, međutim, imali informaciju da se tu nešto sigurno krije, zbog čega su prtljagu otvorili i u postavi svih torbi zatekli profesionalno zašivene vrećice oblijepljene specijalnim indigom koji može zavarati skener. Prilikom testiranja, uređaj za otkrivanje sastava sumnjivih tvari potvrdio je da je riječ o kokainu.

Iz prtljage ovog putnika izvađeno je sedam paketa ukupne težine 8331 gram pomenutog narkotika, zbog čega je on odmah s otkrivenom drogom predan u daljnju nadležnost policiji. U izjavi danoj na licu mjesta mladić je prvo rekao da je mislio da nosi tri kilograma droge, da bi potom izjavu promijenio, rekavši da nije znao što je u torbama, već da je pristao da ih ponese za nekog svog prijatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close