Problemi

Rasuti šećer kraj Mostara: Uključuje se inspekcija, pčele ugibaju a plijen grabe i građani  

Ranije smo objavili kako su iz Pčelarskog društva Vrijesak upozorili da će doći do pomora pčela, a sada se to i dogodilo.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 04. 2024. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pomora pčela na području Mostara, uzrokovanim industrijskim šećerom koji mjesec i pol nakon željezničke nesreće nije uklonjen uz prugu u naselju Opine, najvjerojatnije će djelovati inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove, objavio je Dnevni avaz.

Njih su, kako je potvrđeno sarajevskim novinama, obavijestili iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, čiji su inspektori djelovali na licu mjesta.

Ranije smo objavili kako su iz Pčelarskog društva Vrijesak upozorili da će doći do pomora pčela, a sada se to i dogodilo.

''Uslijed nedavnih kiša taj šećer se počeo topiti i nastale su ogromne lokve. Pčele su navalile na njega i veliki broj se njih je uginuo. To je veliki problem, stradala je velika količina izrodnice i za koji dan opet će kiša, nastat će nove lokve i bojimo se da će stradati milijuni pčela'', kazali su za Bljesak.info početkom travnja iz Pčelarskog društva Vrijesak Mostar.

Iz Željeznica Federacije BiH su pak za naš portal rekli kako je Šećer koji je prosut tijekom nesreće koja se dogodila 10. ožujka u mostarskom naselju Opine, kada je došlo do prevrtanja vagona u stanici Mostar Teretna, osiguran i pod 24-satnim nadzorom zaštitara.

''Željeznice FBiH do sada još nisu dobile upute o daljnjim aktivnostima od strane vlasnika, jer su ŽFBiH samo prijevoznici. Dok se vlasnik ne izjasni o statusu robe, ne možemo poduzimati nikakve aktivnosti. Naglašavamo da i nama ova situacija predstavlja problem, jer moramo čuvati šećer od krađe'', naveli su za Bljesak.info tada iz Željeznica.

Avaz sada piše kako je ''prostor od rasutog šećera čišćen od strane komunalnog poduzeća, da je rasuti šećer sakupljen, da su jedan dio čak nosili i građani, a preostale količine su pokrivene folijom i osigurane od krađe''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close