Migranti s Vrdi

Rafi i Wafi određen jednomjesečni pritvor

Naime, Samir Rafi i Said Wafi se sumnjiče da su dana 23.10.2021.godine oko 09 sati, u putničkom vlaku JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara ...
Vijesti / Crna Kronika | 28. 10. 2021. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, Općinski sud u Mostaru je dana 27.10.2021. godine odredio pritvor Samiru Rafi (1999.) i Saidu Wafi (1996.), iz Palestine, u trajanju najduže do mjesec dana, zbog osnovane sumnje da su u stjecaju počinili kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH i kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293 st. 1. KZ F BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva.  

Naime, Samir Rafi i Said Wafi se sumnjiče da su dana 23.10.2021.godine oko 09 sati, u putničkom vlaku JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara, na području Drežnice, Grad Mostar, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja JP Željeznice Federacije BiH, fizički nasrnuli na iste, te su nakon odstranjivanja iz vlaka, osumnjičeni sa platoa željezničke stanice uzeli kamenice i istim gađali oštećene, kao i vlak, kojom prilikom su razbili i oštetili 4 prozorska stakla. 

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Napomena:

''Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom''.

Kopirati
Drag cursor here to close