Zavod Pazarić

Radnica koja je maltretirala štićenika biti će otpuštena

Istaknuo je i da će od tužiteljstva i policije tražiti da rasvijetle ovaj slučaj.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 08. 2023. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se u javnosti ponovo pojavio snimak maltretiranja štićenika Zavoda Pazarić, ministar za rad i socijalnu politiku Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić najavio je da će zatražiti da se otpusti radnica koja je to učinila, a iz rukovodstva Zavoda obećali su ispuniti taj zahtjev, piše BHRT.

Također, Delić je rekao kako će tražiti da Zavod podnese kaznenu prijavu protiv te radnice, kao i protiv onih koji su to, kako je izjavio, nijemo promatrali i snimali, a nisu ništa poduzeli da to spriječe.

Istaknuo je i da će od tužiteljstva i policije tražiti da rasvijetle ovaj slučaj.

Delić tvrdi da ne zna tko je sve sudjelovao u ovom slučaju, zašto je to učinio i kada se to dogodilo. Uputio je poziv Al jazeeri, koja je prva objavila videosnimak na kojem radnica Zavoda udara mladića, štićenika.

Prema njegovim riječima, nije dobio nijednu prijavu da se nešto slično dogodilo u bilo kojoj ustanovi socijalne zaštite koja je u nadležnosti Federacije BiH, ali, dodao je, vjeruje kako se ovako nešto događa i u drugim ustanovama.

Istaknuo je kako je neophodno da se ovakvi događaji prijave.

Direktor Zavoda Pazarić Samir Suljagić je istaknuo kako je bilo prijava, te da ih je prosljeđivao nadležnim organima jer, kako kaže, on ih ne može istraživati kao direktor.

"Isti dan sam prijave prosljeđivao nadležnim organima - MUP-u ili nadležnom tužiteljstvu. Za samo jednu prijavu, koju sam proslijedio, obaviješten sam da se obustavlja istraga zbog nepostojanja dovoljno dokaza da se djelo dogodilo", naveo je Suljagić.

Kako je rekao, izričito je tražio da se prijavljuju navodi o ovakvim događajima te da se u Zavodu vodi niz disciplinskih postupaka.

Suljagić je najavio da će ispuniti zahtjev ministra Delića da se uruči otkaz radnici koja je maltretirala mladića.

Kopirati
Drag cursor here to close