Ekshumacija

Pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe

Tijekom ekshumacije pronađeni su posmrtni ostaci za koje se, prema operativnim podacima, pretpostavlja da pripadaju žrtvi srpske nacionalnosti nestaloj 1995. godine.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 09. 2023. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalitetu Brijesnica Gornja kod Lukavca pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Kako se navodi u priopćenju, tijekom ekshumacije pronađeni su posmrtni ostaci za koje se, prema operativnim podacima, pretpostavlja da pripadaju žrtvi srpske nacionalnosti nestaloj 1995. godine.

Stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH je, po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinirao proces ekshumacije, a DNK uzorci će biti proslijeđeni u kosturnicu u Banjoj Luci na daljnju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta nestalog lica.

U ovom procesu sudjelovali su liječnik sudske medicine, predstavnik Instituta za nestala lica, radnici Komemorativnog centra Tuzla, kao i policijski službenici Policijske stanice Lukavac, koji su osiguravali lokaciju i pružali tehničku podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close