Žrtva rata

Ekshumacija: Prolaznici pronašli posmrtne ostatke jedne osobe

Posmrtne ostatke koji su se nalazili na površini terena pronašli su slučajni prolaznici te je odmah potom alarmirana policija kao i Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 01. 2023. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve proteklog rata ekshumirani su danas u krugu sarajevskog poduzeća namjenske industrije "Zrak".

Posmrtne ostatke koji su se nalazili na površini terena pronašli su slučajni prolaznici te je odmah potom alarmirana policija kao i Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH. 

Foto: PR / Ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Prema informacijama Instituta za nestale sobe Bosne i Hercegovine najvjerojatnije se radi o žrtvama koje su nestale 1992. godine na području Sarajeva.

Posmrtni ostaci žrtava nakon ekshumacije biće prebačeni u prostorije JKP "Gradska groblja" Visoko gdje će uslijediti njihova kriminalističko - tehnička i sudsko - medicinska obrada.

Također će se izuzeti i koštani uzorci s ciljem identifikacije žrtve putem DNK metode.

U idućim danima će se na ovom lokalitetu nastaviti i pretraživanje ovog lokaliteta odnosno terena obraslog u šiblje, a u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava.

Foto: PR / Ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe 
Kopirati
Drag cursor here to close