Istraga u tijeku

Profesor likovnog prijetio smrću putem pisama direktoru RITE Gacko

Policija sumnja da se V.P. bavio i falsificiranjem diploma, vozačkih dozvola...
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2018. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muškarac inicijala V.P. (1949.) iz Trebinja osumnjičen je da je poslao prijeteće pismo direktoru Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko Bošku Kozomari.

Kako javlja Fena, radi se o Vukašinu Papoviću profesoru likovnog iz Trebinja.

Prijetnje da će biti likvidiran, ako ne napusti funkciju u RiTE Gacko, Kozomara je prijavio Policijskoj upravi Trebinje 6.  veljače.

Tijekom pretresa stana osumnjičenog za ovo kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti pronađeno je više predmeta koju mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

''Postoji sumnja da je V.P. pisao i slao prijeteća pisma i drugim osobama, iz političkog i javnog života u RS'', potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

U srpnju 2017. godine prijeteće pismo V.P. je poslao potpredsjedniku entitetskog parlamenta Nenadu Stevandiću, zatim krajem kolovoza zastupniku SNSD-a u Narodnoj skupštini Radovanu Viškoviću, a u rujnu šefu Kluba zastpnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staši Košarcu.

Policija sumnja da se V.P. bavio i falsificiranjem diploma, vozačkih dozvola...

Tijekom pretresa policija je oduzela četiri laptopa, dva printera, jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata "United office" sa natpisima "Slavija", "Garni", "Bijeljina","Novi Sad", dva USB-a, tri papirića s pečatima Srednje tehničke škole Gimnazije "Jovan Dučić" i "Elektroprivrede RS-a", razne račune, dokumentaciju...

 Osumnjičeni se trenutno brani šutnjom.

Kopirati
Drag cursor here to close