Tužiteljstvo ŽZH

Pljačka automat kluba u Ljubuškom: Dvojica u pritvoru, treći za sada na slobodi

Dvojici osumnjičenih za pljačku automat kluba u Ljubuškom određen je pritvor dok je isto zatraženo i za trećeg osumnjičenog
Vijesti / Crna Kronika | 20. 10. 2017. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici osumnjičenih, Z.S. (34) i I.R. (29), za pljačku automat kluba u Ljubuškom dok će se treći osumnjičenik T.Ć. (35) za sada braniti sa slobode. Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke uložilo je žalbu Sudu te zatražilo pritvor i za trećeg osumnjičenog, potvrđeno je za Bljesak.info iz ovog tužiteljstva.

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke 28. rujna 2017. godine podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora za dvojicu osumnjičenika Z.S. (34) i T.Ć (35) sucu za prijašnji postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu zbog sumnje da su počinili kaznenog djelo Razbojništva.

Sudac je donio rješenje kojim je odbio prijedlog za određivanje pritvora na koje je izjavljena žalba od strane Županijskog tužiteljstva, te je isto ukinuto od strane Vijeća Županijskog suda u Širokom Brijegu i predmet vraćen sucu na ponovno odlučivanje.

''Aktualno, pritvor je određen za osumnjičenog Z.S., zbog bojazni od utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanja kaznenog djela, dok je prijedlog za određivanje pritvora drugog osumnjičenog T.Ć. u postupku po žalbi s obzirom da je sudac odbio isti'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništva za trećeg osumnjičenog I.R. (29) Županijsko tužiteljstvo ŽZH podnijelo je 18. listopada 2017. godine prijedlog za određivanje pritvora spomenutom sudu, koji je odredio pritvor osumnjičenom I.R. zbog bojazni od utjecaja na sudionike, svjedoke, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela.

Pritvor za oba osumnjičenika Z.S. i I.R. određen je u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Osumnjičenicima Z.S. (34), T.Ć (35) i I.R. (29) se stavlja na teret da su 22. rujna 2017. godine u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršili kazneno djelo Razbojništva uz prijetnju vatrenim oružjem.

Tom prilikom osumnjičeni su otuđili određeni iznos novca iz automat kluba nakon čega su udaljili u nepoznatom smjeru.

''Više detalja o navedenom događaju u ovom trenutnu neće se iznositi u javnost u cilju zaštite istrage'', dodao je Aničić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close