Otkrio ih Sky

U Francuskoj “pala” kriminalna banda sa Balkana: Prodavali vlastitu djecu i tjerali ih u prisilne brakove i kriminal

U istragu su osim srbijanske policije, bile uključene i policije Austrije, Francuske i Njemačke. U Srbiji je uhićeno pet osoba, a među njima i vođa te kriminalne skupine.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 10. 2023. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska policija, uz pomoć Europola, razotkrila je kriminalnu skupinu koja je bila uključena u trgovinu ljudima, a žrtve su tjerane na prisilne brakove, tjeralo ih se da kradu, prosjače, čine razni drugi kriminal....

Skupina koja je razotkrivena bila je povezana obiteljskim vezama, a sumnjiči ih se da su iskorištavali veći broj osoba koje su bile ranjive, nakon čega su ih ili tjerali da čine kriminalna djela ili ih se prisilno udavalo.

Međunarodna akcija

U istragu su osim srbijanske policije, bile uključene i policije Austrije, Francuske i Njemačke. U Srbiji je uhićeno pet osoba, a među njima i vođa te kriminalne skupine.

Pretražene su četiri kuće u Srbiji te je identificirano osam žrtva: dvoje odraslih i šestero djece u dobi od 5 do 11 godina. U pretragama su zaplijenjene i veće količine gotovog novca, šest mobitela, dokumenti....

Istraga je bila fokusirana na obiteljski povezanu kriminalnu skupinu koja se sumnjiči za trafiking, a žrtve su im bile mlade žene te maloljetnici u dobi od 5 do 17 godina.

Članovi te kriminalne grupe sumnjiče se i da su trgovali vlastitom biološkom djecom(!?), ali i djecom s kojom su bili rodbinski povezani. Maloljetnike su prisiljavali na prosjačenje i činjenje kaznenih djela u Srbiji, Austriji, Francuskoj i Njemačkoj.

Maloljetnici preprodavani

Istragom je utvrđeno i da su maloljetnici preprodavani i drugim počiniteljima izvan Srbije, piše Večernji.ba.

Kriminalna skupina koristila se i prevarom zvanom "lover boy" - namamili bi žrtve u ljubavne veze, nakon čega su ih iskorištavali sileći ih da prosjače ili prisiljavajući ih da čine razna druga kaznena djela u Srbiji te drugim zemljama u kojima su imali kriminalne veze.

Većina žrtava je srpske nacionalnosti, osim jedne Ukrajinke, koju su pripadnici kriminalne skupine tjerali na prosjačenje. Osumnjičenici su stečenu imovinsku korist oprali kupnjom luksuzne robe i održavanjem visokog životnog standarda. Maloljetne žrtve su preuzele nadležne srbijanske vlasti, uključujući i specijalizirani Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Kopirati
Drag cursor here to close