Napad na novinare

Probušene gume vlasniku portala Hercegovina.info

"Na drugim automobilima u okruženju nije bilo štete, što govori da se ovdje radi o jasnim porukama vlasnicima i redakciji", prenosi ovaj portal.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 02. 2023. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom naselju Bijeli brijeg u ponedjeljak navečer su ponovo nožem izrezane gume na privatnom automobilu Marija Ćosića, vlasnika portala Hercegovina.info.

"Na drugim automobilima u okruženju nije bilo štete, što govori da se ovdje radi o jasnim porukama vlasnicima i redakciji", prenosi ovaj portal.

O svemu je obaviještena policija, koja je obavila očevid.

Prethodni napad na imovinu vlasnika portala dogodilo se 10. siječnja ove godine, kada su također na istom vozilu izrezane sve četiri gume.

O ovom napadu oglasilo se Udruženje Umbrella, koje okuplja 13 istraživačkih neovisnih medija.

"Osuđujemo napad na redakciju portala Hercegovina.info te zahtijevamo od MUP-a, Tužiteljstva i Suda Hercegovačko-neretvanske županije, da hitno istraže i sankcioniraju slučajeve zastrašivanja vlasnika ovog portala, ali i cijele redakcije. Jasno je da atmosfera nekažnjivosti napada na novinare, nedovoljna efikasnost i posvećenost pravosuđa u procesuiranju prijetnji i napada na novinare te neadekvatne kazne za počinitelje ohrabruju napadače na novinare i šalju poruku javnosti da je to prihvatljiv način ponašanja. Pozivamo istražne organe, tužiteljstva i sudove u BIH da prihvate dio odgovornosti za stvorenu atmosferu i percepciju da je dozvoljeno udariti, vrijeđati i prijetiti novinarima te da ovakve postupke sankcionišu po hitnom postupku", navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close