Nedim Bukvić

Priznao krivnju za napad na službene osobe. Kazna - pola godine zatvora

Proglašen je krivim za krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela
Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2022. u 12:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Nedim Bukvić (1986.) sporazumno je priznao krivnju za napad na ovlaštene službene osobe Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u aktivnostima lišenja slobode, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Proglašen je krivim za krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Optuženi je priznao krivnju da se, 21. prosinca 2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom "škoda", oglušio na izdane naredbe policijskih službenika SIPA-e.

Policijski službenici su tom prilikom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinitelja kaznenih djela sa zadatkom lišenja slobode i navedenog Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Nakon razmatranja sporazuma, prihvaćen je od Suda te je optuženom izrečena navedena kazna, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close