Sarajevo

Privođenje zbog droge: Oglušio se na naredbe, ozljedio policajku i oštetio službeni automobil

Osoba se sumnjiči da je, na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavila i posjedovala opojnu drogu cannabis, koja je prilikom pretresanja pronađena
Vijesti / Crna Kronika | 22. 03. 2024. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Federalne uprave policije (FUP) priveli su D.H. (1991) iz Sarajeva zbog osnova sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanja u promet opojnih droga. Tom prilikom pronađeni su određena količina opojne droge cannabis, streljiva i eksplozivna sredsta.

Ta osoba se sumnjiči da je, na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavila i posjedovala opojnu drogu cannabis, koja je prilikom pretresanja pronađena. Prilikom lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu, ta osoba se oglušila na naredbe ovlaštenih službenika Federalne uprave policije, nanijela ozljede policijskoj službenici te pričinila materijalnu štetu na službenom vozilu.

''Ta osoba bit će kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo dok će izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku'',  priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Službenici Federalne uprave policije poduzeli su, 21. ožujka pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajeva u vezi dokumentiranja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga radi sprječavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge.

U okviru tih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na području Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close