Slavonski brod

Priveden hrvatski vojnik koji je na Badnjak cipelario Djeda Mraza

Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2022. u 10:00 Bljesak.info
Privođenje na ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić, inače djelatna vojna osoba, koji je na Badnjak cipelario mladića odjevenog u Djeda Mraza, nanijevši mu teške ozljede.

Ispitivanje je trajalo pola sata, osumnjičeni je ponovno odveden u pritvor, a općinski državni odvjetnik donijet će odluku o daljnjim radnjama, piše PlusPortal, a prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Ministarstvo obrane potvrdilo je da je njihov djelatnik bio jedan od sudionika tučnjave u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić odjeven u Djeda Mraza. Policija je jučer objavila, vezano uz tučnjavu u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhićene osobe u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine.

Premda se nagađalo da je u tuči sudjelovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhićeni i ranije bio pod stegovnom mjerom.

"Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija", priopćio je MORH.

Otac pretučenog mladića: Sve je počelo dijeljenjem bombona i kondoma

Otac pretučenog Djeda Mraza za HRT je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo. "Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače", kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda. "Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, dečkima kondome, radi šale", kaže otac.

"To je trauma, za svakog roditelja i dijete. To je teško doživjeti. Suosjećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpjeli. Nemam kontakt napadača niti ga želim imati. Ne želim ga osuđivati, postoji sudstvo koje će odraditi svoje", dodao je otac.

Pretučeni mladić kaže da mu je žao. "Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to", kaže Kristijan Ereiz. "Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to", dodao je.

Brutalni napad

Podsjetimo, društvenim mrežama jučer se proširila snimka brutalnog prebijanja mladića obučenog u Djeda Mraza u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tučnjavi više ljudi nešto poslije 15 sati.

Na snimci tučnjave se vidi mladić obučen u Djeda Mraza kako leži na cesti. Kada se mladić pokušao pridići, prišao mu je drugi mladić te ga snažno udario nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Mladić koji je nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva obrane su osudili incident te od Vojne policije zatražili da provede istragu.

Policija: Napadač je uhićen

Jučer se o napadu oglasila policija, koja u priopćenju navodi da je dojavu o tučnjavi više osoba dobila jučer oko 15:15.

"Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave te zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.82 promila vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile", piše policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim "slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi."

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući.

"U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te nad njim traje kriminalističko istraživanje", piše policija.

"Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj te podnošenja odgovarajućih prijava", pišu iz policije.

Kopirati
Drag cursor here to close