Ranko Debevac

SIPA pretresla stan Debevca i kuću Osmice - ispitivanje još traje

Pripadnici SIPA-e su prvo pretresli ured u Sudu BiH koje Debevec koristi, a zatim i stan u kojem živi.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 12. 2023. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i dalje traje saslušanje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, koji su uhićeni jučer u Sarajevu, rečeno je Srni u SIPA-i.

 

Do ranih jutarnjih sati trajao je pretres stana predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, nakon što je on jučer uhićen zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pripadnici SIPA-e su prvo pretresli ured u Sudu BiH koje Debevec koristi, a zatim i stan u kojem živi.

Debevec je priveden jučer u jednom sarajevskom restoranu, a ubrzo je uhićen i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić.

Osim njih dvojice, privedena je i Debevcova odvjetnica Vasvija Vidović i to nakon što je pokušala iz prostorija SIPA-e pokušala iznijeti mobitel predsjednika Suda BiH.

Službenici SIPA-e su po naredbi Tužiteljstva BiH i nalogu Suda BiH također obavili i pretres kuće bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, koji je uhićen jučer.

Njih dvojica se terete za zloupotrebu položaja, a između ostalog i u slučaju afere "Respiratori" u kojoj su prvostupanjski osuđeni Fadil Novalić, Fikret Hodžić i Fahrudin Solak zbog nezakonite nabavke 100 respiratora po cijeni od 10,5 milijuna KM.

Tužiteljstvo BiH priopćilo je jučer da se Debevec i Mehmedagić sumnjiče za kaznena djela zloupotrebe položaja, povezana s drugim kaznenim djelima iz Kaznenog zakona BiH.

 

Video: Obavljen pretres stana uhoćenog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca
Kopirati
Drag cursor here to close