Poticanje na terorizam

Ulovljen jer je na Facebooku prijetio ubojstvom političarima u RS

''Osoba se sumnjiči da je 23. siječnja 2019. godine na svom Facebook profilu iznijela osobne ideje kojima je poticao na vršenje terorističkih radnji, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših dužnosnika Republike Srpske'',
Vijesti / Crna Kronika | 07. 06. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela je Republičkom javnom tužiteljstvu izvještaj protiv osobe inicijala Z.H. iz Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti. 

''Osoba se sumnjiči da je 23. siječnja  2019. godine na svom Facebook profilu iznijela osobne ideje kojima je poticao na vršenje terorističkih radnji, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših dužnosnika Republike Srpske'', priopćeno je iz entitetske policije. 

Tijekom istrage ostvarena je suradnja sa MUP-om Tuzlanskog kantona na lokaciji gdje živi Z.H. i tom prilikom je nađeno oružje, pištolj i ručna bomba, kao i određeni propagandni materijal, računala i moblini telefoni.


Kopirati
Drag cursor here to close