Sarajevo

Prijavljen još jedan slučaj pedofilije u školi

Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2022. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javnost potresa još jedan slučaj pedofilije koji je prijavljen u Ilijašu u OŠ "Stari Ilijaš", objavio je Dnevni avaz navodeći kako se još nije smirila situacija u vezi nastavnika OŠ "Grbavica 1" koji je osuđen za pedofiliju, a koji se vratio na posao, pa potom dao otkaz.

Kako je za portal Avaza potvrdio Adem Alić, direktor OŠ Stari Ilijaš, jučer su roditelji maloljetnog djeteta prijavili nastavnika tjelesnog odgoja i sporta u toj obrazovnoj ustanovi.

''Mogu potvrditi informaciju da je učenica prijavila nastavnika za bludne radnje. Mi smo postupili po protokolu i u suradnji s roditeljima slučaj prijavili policiji i on je procesuiran. Prijava se desila jučer. Sve ostalo je na nadležnim organima'', rekao je Adem Alić za Avaz.

Dodao je da nisu prije imali nikakve primjedbe na ovog profesora.

Da je uhićen nastavnik N. B. Avazu je potvrđeno iz MUP-a KS.

Službeno je objavljeno kako su policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo lišili su slobode jednu osobu osumnjičenu za krivično djelo 'bludne radnje'.

Glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić priopćio je da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo rasvjetljavaju i dokumentiraju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj.

''S obzirom na to da je predmetni događaj vezan za dijete, učenicu jedne osnovne škole, a imajući u vidu odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH ne možemo davati detaljnije niti dodatne informacije u vezi s navedenim'', kazao je Hadžiabdić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close