Slaven Blažević

Pretučeni mladić diže tužbu protiv policajaca

Nakon burne reakcije javnosti, oglasio se i mladić, koji pokreće tužbu protiv nasilnih policajaca
Vijesti / Crna Kronika | 12. 04. 2021. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladić Slaven Blažević pokrenut će privatnu tužbu protiv dvojice policajaca koja su ga brutalno pretukla na ulazu u zgradu.

Blažević je za Pogled.ba potvrdio da je angažirao odvjetnika.

O nemilom događaju je kazao kako je bio kod prijatelja u susjednoj zgradi te je pješačio prema svojoj kada je čuo dozivanje. Bio je, kaže, na ulazu zgrade, te je htio pobjeći kako ne bi dobio kaznu, no policajci su ga sustigli, i dogodilo se što se vidi na snimci.

Blažević tvrdi da se ispričao što je prekršio policijski sat, te ponudio da plati kaznu no oni su krenuli s udarcima.

Odveden je u policijsku postaju, a kako navodi, u vozilu je govorio da se ne osjeća dobro, no policajci su ga odveli u stanicu, napisali nalog na kojem je navedeno da je prekršio pravilo kretanja, te su ga, kaže, poslali da se pješice vraća kući, pušten da opet krši policijski sat.

''U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute ozljede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati'', rekao je Slaven dodajući da je tražio da ga odvedu na CUM jer se loše osjećao, no kaže da su ga samo su poslali kući.

Otišao je na hitan pregled, jer se nije dobro osjećao, a kaže da je na putu kući više puta povratio.

''Na CUM-u su evidentirane ozljede glave, udarci po tijelu... Mogu samo reći da mi je drago što su prije svega sve zabilježile kamere, jer da nisu, vjerojatno ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru'', rekao je Blažević.

Inače na ovaj nemili događaj reagirali su mostarski gradonačelnik Mario Kordić te premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, ali i brojne strane koje traže osudu ovog čina te žurnu istragu i sankcioniranje odgovornih.

Iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je rečeno kako su policajci suspendirani te je protiv njih pokrenuta istraga, a početna informacija proslijeđena je Tužiteljstvu HNŽ-a.

'''MUP HNŽ-a najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika, za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo.  Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima'', rečeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Također, društvenim mrežama se širi poziv na prosvjed pred sjedištem Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, a građani su pozvani na okupljanje u 16 sati pred središte MUP-a.

Mostarski ogranak HRS-a poziva na ostavku ministra MUP-a Slađana Bevandu i premijera županije Nevenka Hercega.

Kopirati
Drag cursor here to close