Mjere

Predložen pritvor za četiri osobe uhićene u akciji 'Transporter'

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjega, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu...
Vijesti / Crna Kronika | 21. 06. 2023. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za četvoricu osumnjičenih, koji su uhićeni u akciji policije MUP-a RS 'Transporter', po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene Harisa Hodžića, rođenog 1983. godine u Travniku; Davorina Popovića, rođenog 1980. godine u Travniku; Eldina Hažbića, rođenog 1988. godine u Sarajevu i Gorana Stojisavljevića, rođenog 1972. godine u Virovitici, Republika Hrvatska.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjega, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda te nedozvoljeno skladištenje robe.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga i cigareta na područje BiH i zemalja regije. Opojnu drogu “cannabis sativa L“ i krijumčarene cigarete su nabavljali sa područja Albanije, Crne Gore, dok su opojnu drogu “kokain” nabavljali sa područja Holandije, Belgije, Češke predhodno krijumčarenu iz Južne Amerike, te vršili dalju preprodaju na teritoriju BiH i zemalja EU i na taj način sticali veću novčanu ili neku drugu korist za sebe.

U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je ostvarilo suradnju s institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja regije i EU, a u okviru obimne istrage protiv osumnjičenih za organizirani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga kaznena djela.

Na ročištu, koje će biti održano u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close