Poznat račun za uplate iz BiH da se tijelo Daria Peraka preveze do Jajca

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Austriji s petka na subotu poginuo je Dario Perak (19) iz Jajca, piše Jajce Online.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2022. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Austriji s petka na subotu poginuo je Dario Perak (19) iz Jajca, piše Jajce Online.

Na društvenim mrežama je pokrenuta akcija da se roditeljima tragično stradalog mladića pomogne pri prikupljanju novca kako bi tijelo iz Austrije mogli prevesti u Jajce i tu obaviti sahranu.

Osim uplate na PayPal, ona se može izvršiti i na račun od Dariovog oca Anđelka i to na broj: 4500 6577 000 koji je otvoren u UniCredit banci u Jajcu. Svrha uplate: Za prijevoz tijela i sahranu Daria Peraka.

Podsjećamo, na S35 u subotu dogodila se prometna nesreća sa smrtnim ishodom. 19-godišnji Jajčanin Dario Perak udario je automobilom u portal tunela Kirchdorf. Muškarac je preminuo na licu mjesta, a nesreća se dogodila oko 1.15 sati.

Perak, koji je iz okruga Bruck-Mürzzuschlag dolazio vozilom iz pravca Graza, iz još nerazjašnjenih razloga, udario je u konstrukciju portala tunela.

Službe hitne pomoći iz sastava Vatrogasne brigade, spasilačke službe, ASFINAG-a i policije uspjeli su iz vozila izvući tijelo muškarca koji je, nažalost na licu mjesta preminuo.

Kopirati
Drag cursor here to close