HNŽ

Požar ovdje, sudar ondje ... lagana noć za vatrogasce i policajce

Županijski operativni centar CZ-e objavio je dnevni izvještaj o stanju u HNŽ-u.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2021. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimio čitatelj / Jedna od sinoćnjih prometnih nezgoda

Na temelju dobivenih i obrađenih informacija od Općinskih centara CZ-e (Civilne zaštite), MUP-a HNŽ-a, AMS-a u BiH, Federalnog meteorološkog zavoda, PVP-a (Profesionalne vatrogasne postrojbe) Mostar, Elektro i Vodoprivrednih poduzeća, Županijski operativni centar CZ-e dostavio je dnevni izvještaj o stanju u HNŽ-u.

Vatrogasci

Od vatrogasnih intervencija zabilježene su dvije. Od 20:15 do 21:20 sati,u naselju Rodoč gorjela je trava i nisko raslinje, a od 21:25 do 23:15 sati,u Rabini vatrogasci su gasili požar na automobilu.

Vatrogasci su imali jednu tehničku intervenciju u Mostaru, od 09:40 do 10:20 sati gdje su otvarali vrata stana u ulici K.Tomislava.

Policija

Pripadnici MUP-a HNŽ registrirali su četiri krivična djela od čega su dvije krađe i dvije prijave koje se vode kao Ostale.

Registriran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Stanje na cestama

Registrirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Kolnici su uglavnom mokri ili vlažni i skliski. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Meteorološka situacija – meteoalarm

Jutro i dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa snijegom. U ostatku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjeren, jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16°C.

Nivo upozorenja meteoalarma – ZELENO- (Ne zahtijeva se posebno upozorenje).

Kopirati
Drag cursor here to close