Brza akcija

Vatrogasci uz podršku zatvorenika i stražara ugasili požar u KPZ-u

Uzroke požara, napominje, otkrit će istraga, ali oni smatraju da se radi o problemu na elektro-instalacijama, koje su stare više od 20 godina.
Vijesti / Flash | 24. 02. 2021. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je danas oko 10.25 sati izbio na krovu vanjskog poligona Kazneno-popravnog zavoda Zenica, lokaliziran je i ugašen intervencijom samih stražara i zatvorenika te pripadnika vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, potvrdio je Feni direktor KPZ-a Redžo Kahrić.

''Naši su stražari, zajedno sa zatvorenicima, gasili požar do dolaska vatrogasaca koji su svojim 'šmrkovima' i potpuno lokalizirali te ugasili. Nasreću, nije bilo povrijeđenih, ali sam zahtijevao da se dvojica zatvorenika koji su uzeli aparate za gašenje te koji su se pritom nagutali dima, upute u Hitnu pomoć te da im se pruži pomoć. Oni su se osjećali dobro, čak nisu željeli ni ići u Hitnu, ali sam insistirao da odu, jer se nikad ne zna kakve posljedice po zdravlje može ostaviti dim'' ističe Kahrić.

Uzroke požara, napominje, otkrit će istraga, ali oni smatraju da se radi o problemu na elektro-instalacijama, koje su stare više od 20 godina.

Komandir PVJ Zenica Mirza Porča potvrdio je da su zatvorenici i stražari pravovremeno reagirali te spriječili širenje požara te da su vatrogasci, nakon dolaska na mjesto požara, koristili 'šmrkove' te potpuno i ugasili požar.

Kopirati
Drag cursor here to close